Buitenboordmotorspecial

Artikel - Buitenboordmotorspecial

Introductie buitenboordmotorspecial 2015
Yamaha
Arne Smit

In het voorjaar heb ik de grote buitenboordmotorentest 2015 uitgevoerd waarin alle in Nederland leverbare 10 pk buitenboordmotoren zijn getest. Dat artikel ging (uiteraard) hoofdzakelijk over de buitenboordmotoren; over de merken zelf heb ik toen niet veel gezegd. Met het oog op de buitenboordmotorentest 2016, waarin we grotere motoren zullen gaan testen, komen in dit artikel de importeurs en fabrikanten aan het woord om uit te leggen waar hun merk voor staat en wat de bijzondere eigenschappen en voordelen van hun organisatie zijn. Verdeeld over acht artikelen met achtergrondinformatie, geschiedenis en toekomstplannen van vrijwel alle in Nederland actieve buitenboordmotorfabrikanten en importeurs bieden een schat aan informatie om watersporters een goed gefundeerde keuze te kunnen laten maken voor een buitenboordmotor waar u jaren veel plezier van zult hebben.

Voor watersporters is de naam Yamaha synoniem voor buitenboordmotor. Wereldwijd is Yamaha dan ook niet voor niets de grootste producent van buitenboordmotoren. In ruim de 55 jaar van haar bestaan heeft Yamaha reeds meer dan 10 miljoen buitenboordmotoren geproduceerd waardoor ze overal ter wereld te vinden zijn. Yamaha wordt niet alleen in Europa en Amerika uitstekend verkocht, juist ook in minder ontwikkelde landen waar service, onderhoud en onderdelen vaak ver weg zijn, kiezen veel mensen voor Yamaha vanwege de bewezen betrouwbaarheid en lange levensduur.

Yamaha heeft geen autodivisie om op terug te vallen waardoor Yamaha zich moet onderscheiden met de introductie van nieuwe watersporttechnologieën. Alle motoren van Yamaha zijn dan ook specifiek ontwikkeld voor gebruik in een buitenboordmotor. Van de compacte, lichtgewicht 2,5 pk eencilinder tot en met de indrukwekkende 350 pk V8, alle zijn het 100% Yamaha ontwerpen. Het is dit onderscheidend vermogen dat Yamaha al meer dan 55 jaar zo bijzonder maakt. Bij de ontwikkeling van nieuwe producten maakt Yamaha serieus gebruik van het jarenlange onderzoek naar de ervaringen en wensen van klanten. Daarom is de modellijn van Yamaha niet alleen breed (van klein tot groot), maar ook diep met allerlei varianten op modellen om tegemoet te komen aan de uiteenlopende wensen van de miljoenen watersporters die gebruik maken van Yamaha buitenboordmotoren.

De cost of ownership is laag bij Yamaha. De aanschafprijs is absoluut niet de laagste, maar dankzij een uitstekende betrouwbaarheid en een hoge gebruikte waarde, is het bezitten van een Yamaha relatief minder duur. Veel professionele gebruikers en overheden kiezen voor Yamaha vanwege de betrouwbaarheid en het goede servicenetwerk. Uniek is het Europese Yamaha hoofdkantoor dat in Amsterdam is gevestigd. Hier zijn alle onderdelen van alle motoren continue op voorraad. Verder is er een testcentrum waar Yamaha ingenieurs dezelfde testen kunnen uitvoeren als de fabriek zelf. De directe nabijheid van onderdelen, ondersteuning en expertise zorgen voor een veilig gevoel bij de aanschaf van een nieuwe Yamaha buitenboordmotor.

De woorden die goed bij Yamaha passen zijn: sportief plezier, innovatief, betrokken betrouwbaarheid.

Yamaha is bij uitstek een merk met een passie voor racing, fun en plezier. Daarom zijn alle Yamaha producten mede ontwikkeld om jong en oud maximaal plezier te bieden. Zowel in de motorfiets racerij als met buitenboordmotoren behaalt Yamaha vele successen. Het zijn deze successen die Yamaha inzet om haar klanten een maximaal gevoel van vrijheidsbeleving en plezier te geven.

Yamaha is bezig met een voortdurende ontwikkeling van technologieën die vooral de betrouwbaarheid waarborgen. De verhouding tussen het vermogen en het gewicht is daarbij een bijzonder aandachtspunt. Veel Yamaha modellen behoren tot de lichtste in hun klasse. Hoe lichter een buitenboordmotor is, hoe meer vrijheid de gebruiker heeft in de keuze van de bijbehorende boot. Uiteraard heeft een lager gewicht ook een gunstige invloed op de belading van de boot, het brandstofverbruik en de prestaties.

Yamaha is betrokken bij haar consumenten en toont zich een jarenlange betrouwbare partner. Het houdt niet op bij de verkoop van het product. Yamaha besteedt ook bijzonder veel aandacht aan de training van servicemedewerkers, after sales, beschikbaarheid van onderdelen en de kwaliteit van het (dealer)netwerk. Yamaha dealers moeten binnen een uitgebreid en zwaar trainingsprogramma voldoen aan standaarden waarmee de kwaliteit van het servicenetwerk wordt verhoogd.

Bovenstaande punten worden sinds de oprichting van Yamaha samengevat met het Japanse woord ‘Kando’. Kando is de samenvatting van de bedrijfsvisie van Yamaha. Yamaha is zich ervan bewust dat klanten zeer bewust voor het merk kiezen. Bij elk product en elke service geeft Yamaha de spirit mee die zo kenmerkend is voor het karakter van Yamaha.

Kando staat voor het moment waarop intense voldoening en grote opwinding tegelijk worden gevoeld wanneer mensen iets ontdekken dat van uitzonderlijke kwaliteit en waarde is.

Bij Yamaha draait het niet alleen om de technologie of de motor vanuit een functionalistisch oogpunt. Van groter belang is de beleving van het product. Wat gaat er door u heen als u een Yamaha start, hoe ervaart u de kwaliteit van Yamaha en welk gevoel krijgt u tijdens het varen met een Yamaha... Al deze aspecten leiden tot de vervoering van uzelf en van uw emotie. Dan pas kunnen we spreken van Kando!

Informatie
Yamaha Motor Europe
Koolhavenlaan 101
1119 NC Schiphol-Rijk
020 654 6001
www.yamaha-motor.eu


Facebook Comments "Buitenboordmotorspecial "
                         my-ip