Japans Tohatsu gaat voor groen en duurzaam

Artikel - Japans Tohatsu gaat voor groen en duurzaamDe Japanse fabrikant Tohatsu onthult op de HISWA haar T.E.N.-systeem. Technology for the next generation is het credo van Japanse buitenboordmotorenfabrikant. Nieuwe modellen, een groen concept én vijf jaar garantie: genoeg redenen om kennis te maken met de modellen voor 2009. Vol intelligente en groene oplossingen uit Japan.

If it ain’t broken, there’s no need to fix it. Het zou de lijfspreuk van elke Tohatsu-ingenieur kunnen zijn. Want toen de buitenboordmotorenfabrikant in 1956 haar deuren opende, was betrouwbaarheid de belangrijkste eis van de eerste klanten van Tohatsu. De Japanse vissers moesten absoluut op hun motor kunnen vertrouwen. Inmiddels is de geniale eenvoud waarmee de techniek is geconstrueerd een handelsmerk van Tohatsu. Kortom, wees innovatief maar houd het eenvoudig. Daarom wordt elke elektronicatoevoeging kritisch bekeken en de is de drive om het uiterste uit elke druppel benzine te halen groot.

Tohatsu 6 Sail Pro
Deze speciaal voor zeilboten ontwikkelde motor is standaard uitgerust met een extra langstaart, hi-trust propellor en dynamo met gelijkrichter, vertelt Tohatsu-vertegenwoordiger Rick van Rietbergen. “De staartlengte van deze motor is langer dan een normale langstaart, waardoor de motor een hoger rendement heeft in het water dan een normale langstaart. De 6 Sail Pro steekt dieper in het water en heeft daardoor minder last van de kiel. De speciaal ontwikkelde hi-trust propeller levert optimale trekkracht. Ook bij achteruitvaren. Ten slotte is de 6 Sail Pro voorzien van een dynamo met gelijkrichter. De accu wordt opgeladen tijdens het draaien van de motor waardoor je tijdens het varen (navigatie) verlichting kunt gebruiken zonder dat de accu hoeft te laden.”

Tohatsu 8 en 9.8 PK met Power tilt
De MFS 8 en MFS9.8 zijn al jaren de populairste modellen uit de 4-takt serie van Tohatsu. Deze modellen blinken uit door hun rustige loop, laag brandstofverbruik en grote betrouwbaarheid. Voor het nieuwe vaarseizoen is er een nuttige optie leverbaar. De Power tilt zorgt ervoor dat de staart van motor met één druk op de knop omhoog is te trimmen. “Ideaal voor het varen in ondiepe sloten én om aangroei en corrosie te voorkomen door na het varen het staartstuk van de motor boven water te tillen.”

Tohatsu 15 en 20 PK
Het grote motorblok van de 15 en 20 PK 4-takt modellen zorgt voor betere prestaties en een lager brandstofverbruik. Voor deze modellen is het Power tilt systeem al sinds 2008 als optie leverbaar. “Een duurzame ontwikkeling die niet alleen gunstig is voor het milieu maar ook voor uw portemonnee!”

Groen systeem
Met het nog te onthullen T.E.N.-systeem zet Tohatsu een nieuwe trend. Voor alle Tohatsu- buitenboordmotoren heeft Excellent Watersport uit Mijdrecht een uniek systeem ontwikkeld waarmee het milieu beter af is. Van Rietbergen: “Ondanks dat de motoren ruimschoots voldoen aan de steeds strenger wordende eisen, is dit voor Tohatsu niet genoeg. Op de HISWA komen we met een sensationele primeur, dus kom vooral kijken op stand 07.114. De slogan technology for the next generation krijgt een betekenis in de meest letterlijke zin. Met deze ontwikkeling heeft Tohatsu een echt groen concept ontwikkeld. We zijn groen bezig!” Extra lange garantie
Tot slot bieden de Nederlandse erkende dealers sinds 2009 maar liefst vijf jaar garantie op de Tohatsu-motoren. Excellent Watersport, de agent voor Nederland, hierover; “Als koploper in techniek en betrouwbaarheid zijn wij overtuigd van onze kwaliteit en bieden wij deze extra zekerheid. Voorwaarde is wel dat deze motor via een erkende Nederlandse dealer is aangeschaft en dat de motor elke winter zijn reguliere onderhoudsbeurten heeft gehad. Ons doel is dat de klant zolang mogelijk van zijn topproduct kan genieten. Op het water ben je tenslotte om te ontspannen!”

Facebook Comments "Japans Tohatsu gaat voor groen en duurzaam"
                         my-ip