Iedereen kan het vaarbewijs halen

Artikel - Iedereen kan het vaarbewijs halen

Met de regelmaat van de klok duiken er berichten op over fraude met vaarbewijzen. Nog niet zo lang geleden las ik onderstaand persbericht.

Persbericht
De Rotterdamse politie heeft drie mensen aangehouden op verdenking van fraude met vaarbewijzen, het rijbewijs voor de Nederlandse wateren. Twee van de verdachten werkten bij de ANWB. De verdachten verkochten de bewijzen voor 125 tot 1000 euro illegaal door, voornamelijk in uitgaansgelegenheden. Normaal moet je daarvoor een vaarexamen afleggen. 33 mensen hebben een illegaal vaarbewijs gekocht.

Na de ontdekking zijn 80 kopers van nieuwe vaarbewijzen ondervraagd. Dertien hadden een illegaal vaarbewijs gekocht en kregen elk 400 euro boete. De twee aangehouden medewerkers van de ANWB zijn inmiddels ontslagen. Volgens de Zeehavenpolitie in Rotterdam heeft de fraude waarschijnlijk jaren geduurd. In samenwerking met de ANWB onderzoekt de politie of er nog meer vaarbewijzen illegaal zijn doorverkocht.

Beter geen vaarbewijs dan een vals vaarbewijs
De politie kan net als bij het rijbewijs het vaarbewijs online checken. Als het nummer niet in de database voorkomt, krijgt u een bekeuring wegens het varen zonder geldig vaarbewijs (€ 360,-) plus een bekeuring wegens fraude (€ 400,-).

Iedereen kan het Vaarbewijs halen
Als u een cursus volgt bij Vaarbewijsopleidingen (VBO) en u maakt alle opgaven dan slaagt u altijd. Dat geldt voor VB I maar ook voor VB II. Ook oudere mensen die het leren min of meer verleerd zijn, kunnen bij VBO terecht. Hetzelfde geldt voor mensen met leerproblemen zoals dyslectie. Vrijwel iedereen die een VBO cursus gevolgd heeft, slaagt de eerste keer. Het blijft voor ons een raadsel waarom er nog steeds mensen zijn die veel geld uitgeven aan dure maar waardeloze valse vaarbewijzen.

Vaarbewijsopleidingen verzorgt cursussen Klein Vaarbewijs en cursussen plus examens Marifonie en Marcom-B. Kijk voor meer informatie op www.watersportcursussen.nl of bel 0162-323396.

Ben Ros, Vaarbewijsopleidingen (VBO)
info@benros.nl

Facebook Comments "Iedereen kan het vaarbewijs halen"
                         my-ip